بیماری ایدز (AIDS) یا همان سندرم نقص ایمنی اکتسابی توسط ویروس اچ ای وی منتقل میشود. این ویروس سلولهای ایمنی بدن را ضعیف میکند تا جاییکه دیگر توان مبارزه با بیماریهای جزئی را نخواهد داشت.
ویروس hiv یا (Human Immunodeficiency Virus) با اثرگذاری بر گلبولهای سفید بدن خصوصا لنفوسیتها که نقش مهمی در مبارزه با انواع عفونت برعهده دارند، مقاومت بدن را در برابر عوامل بیماریزا میگیرد.
سالهای زیادی طول میکشد تا فرد مبتلا به این بیماری پس از تضعیف کامل سیستم ایمنی به مرحله بیماری ایدز برسد. تا انتهای این مقاله از مجله درمانکده همراه ما باشید تا پس از بررسی علائم اولیه ایدز به این سوال پاسخ دهیم آیا ایدز درمان دارد یا خیر.
ایدز آخرین و جدیترین مرحله عفونت اچ ای وی است. افراد مبتلا به این بیماری تعداد زیادی از گلبولهای سفید خاص و سیستم ایمنی بدنشان آسیب دیده که معمولا با بیماری دیگری همراه خواهد بود. ویروس hiv اگر مورد درمان قرار نگیرد در حدود 10 سال به بیماری ایدز تبدیل میشود.
سلول های CD۴، نوع ویژهای از سلولهای خونی هستند که نقش بزرگی در مبارزه بدن با بیماریها دارند و HIV این سلولها را تخریب میکند. با از بین رفتن تعداد بیشتری از سلولهای CD۴ سیستم ایمنی بدن ضعیفتر میشود و ممکن است فردی برای سالها عفونت HIV را داشته باشد تا قبل از اینکه تبدیل به ایدز شود.
خوب است بدانید که انجام آزمایش برای بیماری ایدز بهدلیل حفظ حرمت انسانی یکی از خدمات درمانکده محسوب میشود و شما میتوانید با انجام آزمایش در محل در کوتاهترین زمان به نتیجه آن دسترسی پیدا کنید.
بیماری ایدز (AIDS) و ویروس اچآیوی (HIV) دو مفهوم متفاوت هستند. ویروس hiv بهطور اختصاصی به سلولهای سیستم ایمنی بدن متصل میشود و آنها را ضعیف میکند. این ویروس میتواند به شکل مخفیانه سالها درون بدن باقی بماند و اگر به درستی درمان نشود با گذشت زمان به بیماری AIDS تبدیل خواهد شد.
در این مرحله فرد مبتلا میتواند ناقل بیماری باشد اما بدن هیچگونه علائمی بروز ندهد. بیماری ایدز مجموعهای از علائم و نشانههای بالینی است که بهطور مستقیم با اختلالات سیستم ایمنی بدن ناشی از عفونت ویروس اچآیوی مرتبط میشود. درواقع باید گفت اگر به HIV مبتلا نباشید نمیتوانید درگیر ایدز شوید.
ویروس hiv میتواند بدون هیچ علامتی در بدن شما وجود داشته باشد. با این حال برخی افراد علائم ایدز بعد از یکسال مشاهده میکنند. معمولا نشانههای این بیماری بر اساس شدت آن متفاوت است.
اگر ویروس اچ ای وی به تازگی وارد بدن شما شده باشد در حدود 2 تا 4 هفته علائمی مشابه آنفولانزا خواهید داشت. آنها عبارتند
از:
در برخی افراد تورم مداوم گرههای لنفاوی در طول HIV نهفته بالینی اتفاق میافتد. در این حالت ویروس HIV در بدن و در گلبولهای سفید آلوده خون باقی میماند.
شما نمیتوانید با نگاه کردن به یک فرد متوجه شوید او درگیر ویروس hiv است. زیرا فرد مبتلا به این ویروس میتواند هیچ علائم ظاهری نداشته باشد. بنابراین بهترین راهکار برای اینکه بفمید به بیماری ایدز مبتلا هستید یا خیر آزمایش HIV است.
تحقیقات نشان داده از هر 7 نفر مبتلا به اچ ای وی 1 نفر از بیماری خود خبر ندارد. از همینرو مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) ایالت متحده توصیه میکند افراد 13 تا 64 سال باید حداقل یکبار در سال تست غربالگری بیماری ایدز را به صورت محرمانه انجام دهند.